Attraktioner

Alle Djurslands attraktioner og seværdigheder ligger som en perlerække rundt om Djurs Hytteby & Camping

Nimtofte Præstegårdslade

Afstand 1 km

Danmarks ældste landbrugsbygning opført i 1590-erne. I laden har sognepræsten indrettet et lille landbrugsmuseum - Danmarks mindste. Gratis adgang.

Djurs Sommerland

Afstand 2 km

Et af Europas bedste sommerlande, som for de fleste ikke behøver en nærmere beskrivelse. Mange af vore gæster, som bor hos os gennem længere tid, løser med fordel et sæsonkort, som giver fri adgang hele sommeren. I gåafstand er der kun ca. 1,5 km til Djurs Sommerland.

Djurs Golf

Afstand 2 km

Djurs Golf ligger i et smukt kuperet terræn med skove og søer. Banen er med 9 huller, og der er træningshal til rådighed. Golfbanen drives som ”pay & play” - du betaler kun for at spille, og der er ingen udgifter til medlemskab e.l. Alt nødvendigt grej kan lejes på stedet.

Lübker Golf

Afstand 3 km

Golfbanen, der af fagfolk betegnes som en af Europas mest avancerede, ligger i udkanten af Nimtofte. Fra Gjerrildbanestien, der passerer Djurs Hytteby & Camping, er der direkte adgang til golfbanen, men kun for fodgængere og cyklister.

Kunst og Kage

Afstand 6 km

Stort kunstgalleri på Vestergade 4, Ryomgård. Afstand 6 km. Udstillerne er i vidt omfang kunstnere fra østlandene med en baggrund i en klassisk kunstuddannelse.

Djurslands Jernbanemuseum

Afstand 6 km

I den 100 år gamle remise findes en større samling af effekter fra de danske jernbaners historie.

Pottehuset

Afstand 7 km

Pottehuset ligger på Keramikvej 6 (mod Nørager). Værksted og butik, hvor der sommeren igennem er skiftende udstilling af keramik, brugskunst og unika.

Fannerup Pumpestation

Afstand 10 km

Midt i det gamle Kolindsund, som indtil 1872 var Danmarks længste sø, pumpes vandet fortsat ud i kanalerne og ledes ud i Kattegat. Ved Fannerup Pumpestation kan man se vandet blive løftet ca. 6 meter op i kanalerne, og der er en lille rasteplads med en informationstavle, der fortæller lidt om sundets historie.

Tustrup Jættestue

Afstand 10 km

Et af Nordeuropas mest interessante oldtidsminder fra år 3200 før vor tidsregning. Jættestuen ligger i smukke omgivelser, som også byder på dejlige naturoplevelser. Dyssekamrene er af imponerende størrelse; du kan stå oprejst indendørs og i en lille informationsbygning er der plancher og modeller, der fortæller om jættestuens historie. Gratis adgang.

Skandinavisk Dyrepark

Afstand 12 km

I dyreparken oplever du ulve, elge, ræve, rensdyr, vildsvin, stork, m. fl. i helt frie og naturlige omgivelser. Her finder du et af Europas største bjørneanlæg, hvor du på gangbroer kan bevæge dig rundt i bjørneparken. Der selvfølgelig også hyggelige klappedyr. Sæt hele dagen af til en dejlig familieudflugt - din medbragte madkurv kan du nyde i et af picnikområderne.

Stenvad Mosebrugscenter

Afstand 12 km

Tag en tur med ”Tørvegrisen” ad den gamle smalsporede tørvejernbane gennem bonde- og kulturlandskabet. Og se centrets flotte udstilling med tørvegravningens helt specielle kulturhistorie.

Thorsager Rundkirke

Afstand 12 km

Jyllands eneste rundkirke opført i middelalderen.

Køkkenmøddingen

Afstand 18 km

I Mejlgård Skov, nær Mejlgård Slot, ligger den 6000 år gamle køkkenmødding. De sidste 3 km fra slottet til køkkenmøddingen skal tilbagelægges til fods.

Kalø Slotsruin

Afstand 20 km

Kalø Slotsruin ligger ude på en halvø; der er ca. 1 km at gå fra parkeringspladsen. Kalø Slot opførtes i 1313 af Kong Erik Menved, og blandt de mere kendte fanger kan nævnes Gustav Vasa, senere konge af Sverige og præsten Søren Qvist, kendt fra St. St. Blichers kriminalhistorie "Præsten fra Vejlbye". Gratis adgang.

Gl. Estrup Slot og Landbrugsmuseum

Afstand 16 km

Der er 2 museer: Slottet er et pragtfuldt stykke nederlandsk renæssance og inventaret fortæller om de eksclusive omgivelser, som adelen har levet under. Parkens righoldige vegation og væksthuse byder også på dejlige oplevelser. Landbrugsmuseet rummer verdens største udstilling af gamle traktorer og redskaber. Museet har en 7000 m/2 udstilling og en botanisk have med gamle træer og buske. Børnene har mulighed for at komme i kontakt med gamle danske husdyrracer som geder, får, høns og køer. Man skal ikke lade sig skræmme af, at det hedder "museum" - der er virkelig gode oplevelsesmuligheder for hele familien.

Djursland for fuld damp

Afstand 20 km

Skinnecykler, veteranbus, værkstedsmuseum m.m. Der er også mulighed for kanosejlads på Allingåen.

Rosenholm Slot

Afstand 20 km

Slottet er en vore smukkeste renæssanceslotte, og står fuldt udstyret med originale møbler, gobeliner, bøger m.m. Slottet er kendt fra bl.a. julekalenderen "Jul på Slottet" og huskes af det modne publikum fra filmen "Ballade på Bullerborg".

Museum Østjylland

Afstand 21 km

Museum Østjyllands afdeling i Grenaa ligger i en gammel Købmandsgård. Her kan du se udstillingerne Borger & Industri i Grenaa og Oldtidsudstillingen. I samme bygning finder du Grenaa Egnsarkiv. Der er gratis adgang til museet.

Kattegatcentret

Afstand 22 km

Her kan du bl.a. opleve de store tropiske hajer. Under hajtankens bund kommer du tæt på både hajer og andre tropiske fisk.

Munkholm Zoo

Afstand 26 km

Bondegårdsdyr og eksotiske dyr som fx aber, slanger m.fl. Der er selvfølgelig også klappedyr og mulighed for ponyridning. Et ideelt udflugtsmål for familier med små børn.

Ree Park Safari

Afstand 25 km

I denne store safaripark kan du opleve de vilde dyr på nært hold. Du kan også tage på safari, hvor du kan møde næsehorn, giraffer og meget andet.

Fregatten "Jylland"

Afstand 28 km

Verdens længste træskib, bygget i 1860, ligger nu smukt restaureret ved Ebeltoft Vig. Skibet er en historisk oplevelse med alt fra kongesalon til mandskabets kvarter.

Mols Bjerge - Nationalpark

Afstand 29 km

Storslået fredet naturlandskab med et utal af vandrestier.

Clausholm Slot

Afstand 33 km

Barokslot fra slutningen af 1600-tallet. Stemningsfyldt og smukt udstyret – omgivet af et smult parkanlæg.

Randers Regnskov

Afstand 35 km

Indenfor Regnskoven befinder du dig i troperne, og i et spændende opbygget miljø føres du rundt i regnskovens righoldige flora og fauna.

General Ryes Skanser

Afstand 38 km

På dragets smalleste sted, som forbinder Helgenæs med Mols, ligger Dragsmuren - i dag en række kampesten - i middelalderen en mur opført af Marsk Stig. Vel passeret Dragsmuren ligger General Ryes Skanser fra 3 årskrigen (1848-50). Skanserne ligger i noget af Danmarks smukkeste natur, og en gåtur i området er i sig selv en oplevelse.

Glud vin

Afstand 38 km

Siden 2002 har Glud Vin rejst verden rundt for at afsøge ukendte vinmarker og hente nye smagsoplevelser med hjem til Danmark og resten af Skandinavien.

Karlsladen

Afstand 18 km

Karlsladen er en stråtækt bindingsværkslade, der fungerer som formidlingscenter for Nationalpark Mols Bjerge. Laden udgør en del af Kalø Gods, og der er åbent 9 – 21 alle dage hele året. Gratis adgang.

Alle afstande er omtrentlige og med udgangspunkt fra Djurs Hytteby & Camping, Nimtofte. I Informationen kan du udover brochurer få kort og særlige vejbeskrivelser til de mindre kendte udflugtsmål.