Alle Djurslands attraktioner og seværdigheder ligger som en perlerække rundt om DJURS HYTTEBY & CAMPING:

Nimtofte Præstegårdslade - afstand 1 km
Danmarks ældste landbrugsbygning opført i 1590-erne. I laden har sognepræsten indrettet et lille landbrugsmuseum - Danmarks mindste. Gratis adgang.
Du kan finde mere om Nimtofte by på  (www.nimtofte.dk)

Djurs Sommerland - afstand 2 km
(www.djurssommerland.dk) Et af Europas bedste sommerlande, som for de fleste ikke behøver en nærmere beskrivelse. Mange af vore gæster, som bor hos os gennem længere tid, løser med fordel et sæsonkort, som giver fri adgang hele sommeren. I gåafstand er der kun ca. 1,5 km til Djurs Sommerland.

Djurs Golf - afstand 2 km
(www.djursgolf.dk)
Djurs Golf er en helt ny golfbane, som ligger i et smukt kuperet terræn med skove og søer. Banen er med 2 x 9 huller,  og der er en træningshal til rådighed.
Golfbanen drives som "pay & play" - du betaler kun for at spille, og der er ingen udgifter til medlemsskab e.l. Alt nødvendigt grej kan lejes på stedet.
Skal du på en golfferie, kan du få et godt sæsontilbud på at campere i DJURS HYTTEBY & CAMPING.

Djurslands Jernbanemuseum
- afstand 6 km
(www.djbm.dk)
I den 100 år gamle remise findes en større samling af effekter fra de danske jernbaners historie.

Kanosejlads
- afstand 20 km
Lej en kano, og nyd padleturen på kanalerne.

Pottehuset Lertøj - afstand 7 km
Værksted og butik, hvor der sommeren igennem er skiftende udstilling af lertøj, brugsting, vægfade, maleri, glas og billedvæv. Gratis adgang.

Midtdjurs Islændercenter - afstand 9 km
Turistridning på islandske heste ude i det smukke Kolindsund.

Fannerup Pumpestation - afstand 10 km
Midt i det gamle Kolindsund, som indtil 1872 var Danmarks største sø, pumpes vandet fortsat ud i kanalerne og ledes ud i Kattegat. Ved Fannerup Pumpestation kan man se vandet blive løftet ca. 6 m op i kanalerne, og der er en lille rasteplads, hvor man kan slå sig ned med den medbragte madkurv. Gratis adgang.

Tustrup Jættestue - afstand 10 km
Et af Nordeuropas mest interessante oldtidsminder fra ca. 3200 f. Kr. ligger i smukke omgivelser, som også byder på dejlige naturoplevelser. Dyssekamrene er af imponerende størrelse; du kan stå oprejst indendørs, og i en lille informationsbygning er der plancher og modeller, som fortæller om jættestuens historie. Gratis adgang.

Skandinavisk Dyrepark - afstand12 km
(www.skandinaviskdyrepark.dk) I dyreparken oplever du ulve, elge, ræve, rensdyr, vildsvin, stork,  m. fl.  i helt frie og naturlige omgivelser.
Her finder du et af Europas største bjørneanlæg, hvor du på gangbroer kan bevæge dig rundt i bjørneparken.
Der selvfølgelig også hyggelige klappedyr.
Sæt hele dagen af til en dejlig familieudflugt - din medbragte madkurv kan du nyde i et af picnikområderne.

Stenvad Mosebrugscenter - afstand 12 km
Tag en tur med "Tørvegrisen" ad den gamle smalsporede tørvejernbane gennem bonde- og kulturlandskabet, og se centrets flotte udstilling med tørvegravningens helt specielle kulturhistorie.

Thorsager Rundkirke - afstand12 km
Jyllands eneste rundkirke opført i middelalderen.

Køkkenmøddingen
- afstand18 km
I Mejlgård Skov ligger den 6000 år gamle køkkenmødding ved Mejlgård Slot. De sidste 3 km fra slottet skal tilbagelægges til fods gennem mark og skov.

Kalø Slotsruin - afstand 20 km
Kalø Slotsruin ligger ude på en halvø; der er ca. 1 km at gå fra parkeringspladsen. Kalø Slot opførtes i 1313 af Kong Erik Menved, og blandt de mere kendte fanger kan nævnes Gustav Vasa, senere konge af Sverige og præsten Søren Qvist, kendt fra St. St. Blichers kriminalhistorie "Præsten fra Vejlbye". Gratis adgang.

Gl. Estrup Slot og Landbrugsmuseum
- afstand16 km
Der er 2 museer: Slottet er et pragtfuldt stykke nederlandsk renæssance og inventaret fortæller om de eksclusive omgivelser, som adelen har levet under. Parkens righoldige vegation og væksthuse byder også på dejlige oplevelser. Landbrugsmuseet rummer verdens største udstilling af gamle traktorer og redskaber. Museet har en 7000 m/2 udstilling og en botanisk have med gamle træer og buske. Børnene har mulighed for at komme i kontakt med gamle danske husdyrracer som geder, får, høns og køer. Man skal ikke lade sig skræmme af, at det hedder "museum" - der er virkelig gode oplevelsesmuligheder for hele familien.

"Djursland for fuld damp" - afstand 20 km
(www.dffd.dk) På den gamle station i Allingåbro er der 27 km nedlagt jernbane med skinnecykler, og i løbet af sommeren arrangeres ture med veteranrutebiler og damplokomotiver. Der er også mulighed for kanosejlads på Allingåen.

Rosenholm Slot - afstand 20 km
(www.rosenholmslot.dk) Slottet er en vore smukkeste renæssanceslotte, og står fuldt udstyret med originale møbler, gobeliner, bøger m.m. Slottet er kendt fra bl.a. julekalenderen "Jul på Slottet" og huskes af det modne publikum fra filmen "Ballade på Bullerborg".

Kattegatcentret - afstand 22 km
(www.kattegatcentret.com) Her kan du bl.a. opleve de store tropiske hajer. Under hajtankens bund kommer du tæt på både hajer og andre tropiske fisk.

Munkholm Zoo- afstand 26 km
(www.munkholmzoo.dk)
Bondegårdsdyr og eksotiske dyr som fx aber, slanger m.fl. Der er selvfølgelig også klappedyr og mulighed for ponyridning.

Fregatten "Jylland" - afstand 28 km
(www.fregatten-jylland.dk) Verdens længste træskib, bygget i 1860, ligger nu smukt restaureret ved Ebeltoft Vig. Skibet er en historisk oplevelse med alt fra kongesalon til mandskabets kvarter.

Naturcenter Randers Fjord - afstand 29 km
(www.naturcenteret.dk) Spændende udstillinger, sjove aktiviteter og mulighed for sejlads på fjorden med motorbåd eller kano.

Mols Bjerge - Nationalpark - afstand 29 km
Storslået fredet naturlandskab med et utal af vandrestier.

Clausholm Slot - afstand 33 km
(www.clausholm.dk) Barokslot fra slutningen af 1600-tallet. Det jydske Haveselskab er slottes nabo, (www.haveselskab.dk) og her finder du temahaver, vandhave, havebutik m.m.

Randers Regnskov - afstand 35 km
(www.regnskoven.dk)
Indenfor Regnskoven befinder du dig i troperne, og i et spændende opbygget miljø føres du rundt i regnskovens righoldige flora og fauna.

General Ryes Skanser - afstand 38 km
På dragets smalleste sted, som forbinder Helgenæs med Mols, ligger Dragsmuren - i dag en række kampesten - i Middelalderen en mur opført af Marsk Stig. Vel passeret Dragsmuren ligger General Ryes Skanser fra 3 årskrigen (1848-50). Skanserne ligger i noget af Danmarks smukkeste natur, og en gåtur i området er i sig selv en oplevelse.

Museum Østjylland - afstand 36 km
(www.museumoj.randers.dk) Museum Østjyllands afdeling i Grenaa ligger i en gammel Købmandsgård. I Museum Østjylland, Grenaa kan du se udstillingerne Borger & Industri i Grenaa og Oldtidsudstillingen. Museet ligger fordelt på to etager i den gamle købmandsgård. I samme bygning finder du Grenaa Egnsarkiv. Der er gratis adgang til museet.

Alle afstande er omtrentlige og med udgangspunkt fra DJURS HYTTEBY & CAMPING, Nimtofte.

I Informationen kan du udover brochurer få kort og særlige vejbeskrivelser til de mindre kendte udflugtsmål.

Til toppen